Turbūt dauguma iš mūsų nenorime, kad pasaulyje vyrautų karai. Įvykiai Ukrainoje pakeitė mūsų kasdienybę. Dauguma iš mūsų, sukrėsti vyraujančios situacijose kaimyninėje šalyje, pradėjome galvoti apie galimybes prisidėti prie karo pabaigos, prie humanitarinės ar kitokios pagalbos karo pabėgėliams. Manau daugelis norinčių prisidėti prie karo jau rado būdus, kur save realizuoti. Tačiau tiems, kurie nori, bet dar nedrįsta prisidėti, šiame straipsnyje pateiksiu trumpas rekomendacijas:

  1. Lietuvos šaulių sąjunga (toliau-LŠS). Ši sukarinta organizacija dėl vyraujančios situacijos Ukrainoje jau sulaukė įspūdingo skaičiaus naujų narių. Pati esu Plk. Prano Saladžiaus 9-ojoje šaulių rinktinėje nuo 2015 metų ir šiuo sprendimu džiaugiuosi iki šių dienų. Manau, kad prisijungimas prie LŠS suteiktų jums ne tik galimybę praleisti savo laisvalaikį įvairiose vietose vykdant įvairias veiklas (pratybos, orientacinės, mokymai, kursai), bet ir galimybę tapti labiau patriotiškiems, aktyviems piliečiams ir rodyti gerą pavyzdį aplinkiniams (valstybinių švenčių renginių dalyviai, kitokių progų kviestiniai svečiai). Kviečiu tapti šauliu užpildžius šią anketą: www.sauliusajunga.lt/tapk-sauliu
  2. Parama įvairioms organizacijoms. Dar prieš prasidedant karui, pati aukojau nevyriausybinei organizacijai Blue / Yellow for Ukraine, kuri jau nuo 2014 m. remia Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir nuo karo nukentėjusius civilius. Siūlau ir jus nelikti abejingais ir prisidėti prie Ukrainos palaikymo:

BLUE/YELLOW
PERVESTI LIETUVOJE
Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869
Bankas: Swedbank
Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona
Mokėjimo paskirtis: PARAMA

3. Taip pat, esant galimybei siūlau prisidėti ir tapti #STIPRŪS KARTU dalyviais. Jei galite suteikti gyvenamąsias patalpas karo pabėgėliams ar galite pavėžėti Ukrainos gyventojus iki Lenkijos-Ukrainos sienos ar atgal, pildykite formą šioje nuorodoje: https://stipruskartu.lt/lt/?fbclid=IwAR0OJCTlvUkhEKJXRLB-NWJUqj2HoCtP9OW00MgbSsKBhrchfmdwNWrHRis

Taigi, šiuo metu Lietuvoje (Utenoje taip pat) yra labai daug įvairių organizacijų ir galimybių kaip prisidėti prie paramos, savanorystės ir pagalbos Ukrainos žmonėms. Tačiau čia išvardinau, mano nuomone, svarbiausius dalykus, kuriuos esant galimybei jums siūlau daryti artimiausiu laiku. Likite saugūs ir vieningi!

/ LŠS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *