Šiandien įvyko Utenos tarybos posėdis. Posėdyje dalyvavo 24 iš 25 tarybos narių. Buvo svarstoma 20 klausimų. Daugumą klausimų sudarė savivaldybės įstaigų ir įmonių finansinės 2022 metų ataskaitos. Pagrindinės mano išsakytos nuomonės įstaigų ir įmonių vadovams:

  1. Utenos turizmo informacijos centrui orientuotis į didesnį turistų pritraukimą iš kitų Lietuvos miestų, organizuoti atvažiuojamąsias keliones į Uteną, organizuoti moksleivių ekskursijas, panaudojant kultūros pasą. Taip pat siekti pritraukti užsienio (daugiausiai Baltijos šalių) gyventojus ir apsvarstyti galimybę bendradarbiauti rengiant projektus.
  2. ,,Utenos komunilaininkui” buvo pasiūlyta persvarstyti naminių augintinių ekskrementų tvarkymo paslaugas, orientuotis į platesnį šiukšliadėžių įrengimą, maišelių suteikimą gyventojams.
  3. ,,Utenos autobusų parkui” buvo pasiūlyta apsvarstyti nemokamo viešojo transporto įdiegimą Utenos rajone ir ateityje pateikti skaičiavimus, kiek toks sprendimas kainuotų savivaldybės biudžeto lėšų.
  4. Verslo informacijos centro vadovės buvo paklausta dėl jaunimo integracijos į darbo rinką įtraukimo programos rezultatų 2022 metais. Vadovės nuomone, programa auga ir stiprėja kiekvienais metais, praeitais metais nebuvo nusiskundimų iš jaunuolių, buvo jaučiamas jaunuolių atsakingumas, nes palyginus su ankstesniais metais, 2022 metais daugiau jaunuolių baigė programą iki galo.

Dirbu Utenos TS-LKD frakcijoje, kartu su kolegomis esame pozicijoje, orientuojuosi į švietimo, sporto, jaunimo ir kultūros klausimus.

Nauja taryba įsibėgėja su darbais, laukia nauji posėdžiai ir aktualūs klausimai Utenai.

/ Taryba

2 Replies

  1. Gal reikės kreiptis į adm.direktorių.
    1 Ar reikalinga vasarą šildyti gyvatuką vonioje ir dar kai ne karto vasarą vonia nesinaudoji.
    2Reikalinga peržiūrėti šviesaforus sankryžuose, kad nesusidarytų spūstys.
    3 Panaikinti kuolą aušros gatvėje prie namo Nr.63

  2. Kaip ten dėl viešojo transporto Joneliškio g.Buvo žadėta š.m.pavasarį.Liko mėnuo.
    Ar autobusų stotelės tik dėl grožio?
    Aišku grožis labai subtilus dalykas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *