Kovo 24 dieną vyko tarybos posėdis. Posėdžio metu buvo svarstyti 44 sprendimo projektai. Tarp jų ir humanitarinė pagalba iš Ukrainos bėgantiems civiliams, kurie laikinai bazuojasi Utenos rajone. Utenos rajono savivaldybė 2005 m. gegužės 20 d. yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Ukrainos Kovelio miesto savivaldybe. Kovelio miesto savivaldybė 2022 m. vasario 25 d. kreipėsi pagalbos į Utenos rajono savivaldybę, kad būtų priimti ir apgyvendinti Kovelio miesto gyventojai, taip pat prašoma suteikti kitokią galimą paramą. Taigi, taryba priėmė ir numatė lėšas humanitarinei pagalbai Ukrainai teikti:

  1. Skirti Kovelio miesto savivaldybei, pervedant lėšas į sąskaitą – 48,0 tūkst. Eur
  2. Apmokėti išlaidoms, susijusioms su transporto priemonių, jų ekipažų siuntimu į Ukrainos pasienį krizės paveiktiems Kovelio miesto savivaldybės gyventojams pervežti į Utenos rajono savivaldybę – 2,0 tūkst. Eur
  3. Ukrainos karo pabėgėlių vaikams numatoma įsteigti 2 ikimokyklines grupes – 1 grupę Vyturių progimnazijoje ir 1 grupę vaikų lopšelyje-darželyje „Šaltinėlis“. Taip pat Vyturių progimnazija planuoja priimti 1-8 klasių mokinius, todėl didinamos pareigybės: a) Vyturių progimnazijai didinama 5 pareigybėmis; b) vaikų lopšeliui-darželiui „Šaltinėlis“ 3 pareigybėmis; c) Sudeikių daugiafunkciam centrui 1 pareigybe.

Tad apibendrinus, savivaldybės taryba paskyrė 50 tūkst. Eur. paramą ir numatė paskirti šiems metams 70 tūkst. Eur. naujoms pareigybėms išlaikyti.

/ Taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *