Lygiai prieš metus, 2021 metais, tarybos narės iniciatyva, savivaldybėje darbą pradėjo komisija, kurios tikslas buvo parengti „Utenos rajono savivaldybės studentų rėmimo programos tvarkos aprašą“. Galutinis variantas, 2021 metų birželį, buvo sėkmingai patvirtintas rajono tarybos, kuri šiais 2022 metais paskyrė programos įgyvendinimui 10 tūkstančių eurų.

Programos tikslas – skatinti jaunų kvalifikuotų specialistų pritraukimą į Uteną. Programoje numatyta, kad studentas, kuriam skiriama stipendija iš savivaldybės biudžeto lėšų, turi įsipareigoti atidirbti Utenos rajono savivaldybei pavaldžiose bei kitose rajono įmonėse tiek metų, kiek metų jam buvo mokama studijų stipendija, kuri sudaro 5 bazines išmokas (BSI) per mėnesį.

Šių metų rugsėjo 28 dieną, savivaldybėje buvo sušaukta vertinimo komisija, kuri patvirtino vienintelę pateiktą paraišką. Medicinos studentė Gerda Kisielytė, pasirašiusi trišalę sutartį su všį Utenos ligonine ir savivaldybe, įsipareigojo gauti stipendiją ir baigusi mokslus, grįžti dirbti į Utenos ligoninę.

Sėkminga šios programos pradžia turi atnešti gausių vaisių ateityje, nes didėjantis jaunų, kvalifikuotų specialistų trūkumas mūsų mieste, turėtų būti palaipsniui išspręstas.

/ Taryba

One Comment

  1. Puiku! Manau ateityje atsiras ir daugiau studentų, norinčių gauti stipendiją ir įsipareigojančių, baigus studijas, grįžti dirbti į gimtąją Uteną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *