Spalio 26 ir lapkričio 9 dienomis lankiausi Utenos miesto gimnazijose: Adolfo Šapokos, Dauniškio ir Saulės. Turėjau galimybę gyvai bendrauti ir diskutuoti su bendraamžiais apie ateities perspektyvas.

Susitikime dalyvavavo visi mūsų miesto abiturientai. Atviroje diskusijoje 12-okams pristačiau galimybę ateityje gauti stipendiją studijoms iš savivaldybės biudžeto lėšų ir užsitikrinti darbo vietą Utenoje.

Primenu, kad studentai gali gauti stipendiją, jei: 1) jų specialybė yra įtraukta į reikalingų specialybių sąrašą (balandžio mėnesį bus paskelbtas naujas sąrašas); 2) studentas yra baigęs vieną iš Utenos gimnazijų; 3) studijuoja universitete arba kolegijoje; 4) studijuoja Lietuvoje arba užsienyje.

Numatomi artimiausi pakeitimai: 1) jei studentas planuoja tęsti magistro studijas, tuomet jis gali baigti magistro studijas ir grįžti po jų dirbti į Uteną tiek metų, kiek buvo gauta stipendija bakalauro studijoms; 2) visi studentai iš Lietuvos galės gauti stipendiją, jei jų specialybė atitinka reikalingų specialybių sąrašą (galimybė gauti stipendiją ir Utenos kolegijos studentams iš kitų miestų); 3) skelbti reikalingų specialybių sąrašą prieš pasirenkant baigiamuosius egzaminus (iki lapkričio mėnesio pradžios).

Džiaugiuosi, kad dar daugiau jaunimo mūsų mieste išgirdo apie galimybes ir ateities perspektyvas Utenoje! Tikiuosi, kad kitais metais kandidatų sulauksime dar daugiau ir jaunų specialistų mūsų mieste tik daugės!

/ Taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *