Šiandien, birželio 16 dieną, susitikau su Utenos turizmo informacijos centro direktore Rasa Jasinevičiene.

Susitikimo metu buvo aptartos galimybės Utenoje plėtoti pasivaikščiojimo takų trasas, įdiegti naują informacinę programėlę.

Pokalbio metu sužinojau daug naujų dalykų, kurie yra pateikti oficialiame Utenos turizmo informacijos centro puslapyje: https://www.utenainfo.lt/. Pateikiu informaciją, kuri gali būti aktuali gyventojams:

  1. Sukurtas žemėlapis, kuriame matosi visos lankytinos vietos Utenos rajone: https://www.utenainfo.lt/lankytinos-vietos
  2. Suformuotas 17 kilometrų maršrutas: https://www.utenainfo.lt/marsrutai/sirdies-forma/
  3. Dviračių, paspirtukų, pėsčiųjų 10 kilometrų trasa: https://www.utenainfo.lt/marsrutai/per-utenos-miesta-sirdies-keliu/
  4. Dviračių, paspirtukų, pėsčiųjų 9 kilometrų trasa: https://www.utenainfo.lt/marsrutai/utenos-laimes-kelias-1/
  5. Pėsčiųjų 7 kilometrų trasa: https://www.utenainfo.lt/marsrutai/walk15-laimingu-zmoniu-trasa/

Mano tikslas – sukurti 50 kilometrų pasivaikščiojimo trasą aplink Uteną, suteikiant gyventojams galimybę aktyviai leisti laisvalaikį. Šie jau suformuoti Utenos turizmo informacijos pasivaikščiojimo takai yra tik pradžia kuriant pasivaikščiojimo takų žemėlapį.

Susitikimo metu buvo aptartos galimybės sukurti programinę įrangą, leidžiančią gyventojams patogiu būdu (telefonu) sekti pasivaikščiojimo takų maršrutus, jų ilgius ir nueitus kilometrus. Artimiausi darbai – naujų pasivaikščiojimo trasų paieškos, bendradarbiavimas su turizmo informacijos centru dėl projektų rašymo, konkursų dalyvavimo ir projektų įgyvendinimo.

Džiaugiuosi, kad kartu su direktore Rasa, radome bendrą kalbą ir tikiuosi, kad ateityje dirbsime kartu ieškant geriausių maršrutų tiek mūsų mažiesiems, tiek ir patyrusiems keliautojams.

/ Taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *