Šiandien vyko studentų rėmimo programos lėšų skirstymo komisijos posėdis. Esu jos narė, o praeitoje tarybos kadencijoje inicijavau šių nuostatų kūrimą, diskutavau su darbo grupe ir teikiau siūlymą tvirtinti tarybai. Trumpai priminsiu apie šią programą:

  1. Tikslas – pritraukti reikiamų specialybių darbuotojus į Uteną;
  2. Priemonės – finansinė pagalba studentams iš savivaldybės lėšų (5BSI per mėnesį);
  3. Atranka – baigę bendrojo ugdymo mokyklas ir deklaravę savo gyvenamą vietą Utenos rajone, studijuojantiems Lietuvos ar užsienio mokyklose bakalauro, profesinio bakalauro, vientisosiose studijose ir pasirinkusiems reikalingų specialybių programas.
  4. Įsipareigojimai – savivaldybė išmoka stipendiją kiekvieną mėnesį studentui, tuo tarpu studentas pasižada baigęs mokslus grįžti atidirbti į Uteną tiek laiko, kiek buvo mokama stipendija.
  5. Konkursas vyko iki rugpjūčio 23 dienos;
  6. Reikalingų specialybių sąrašas: https://zarankaite.lt/?p=1660

Šiais metais konkurse dalyvavo 4 studentai. Visi kandidatai atitiko reikalavimus: pateikė asmens dokumentus, prašymus gauti stipendiją, motyvacinius laiškus, studijas patvirtinančius dokumentus, pasirašytas sutartis su įmone ar įstaiga (dėl darbo ateityje).

Džiaugiuosi, kad kiekvienais metais ši programa auga ir norinčių grįžti kvalifikuotų specialistų į Uteną vis didėja. Sveikinu visus, komisijos patvirtintus studentus, kurie nuo šių naujų mokslo metų gaus mėnesines stipendijas, o mainais po studijų grįš dirbti į Uteną: Rūta Šapolienė, Miglė Rastenytė, Grėtė Tarvydaitė, Martynas Tamošauskas!

Nuotrauka iš Utenos rajono savivaldybės

/ Taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *