Būdama tarybos nare, jau 5 metai iš eilės, esu Utenos jaunimo reikalų tarybos (JRT) narė. Ši taryba sudaryta iš savivaldybėje veikiančių jaunimo organizacijų, taip pat, savivaldybės administracijos ir savivaldybės tarybos deleguotų atstovų. Šiuo metu Utenos JRT sudėtyje dirba: Lina Bražionis, Augustinas Kubiliūnas, Donata Lubienė, Vytautė Meškuotytė, Edita Šileikytė, Raimonda Gaulytė, Elinga Trumpaitė, Dalia Vilkauskienė, Minvydas Zaviša, Gerda Rušienė, Vitalijus Šeršniovas ir aš. Šiuo metu Jaunimo reikalų koordinatorė yra Vestina Liobikaitė.

JRT svarsto įvairius klausimus susijusius su jaunimo politika, nagrinėja, teikia pasiūlymus savivaldybės institucijoms ir įstaigoms dėl finansavimo poreikių, veiklos prioritetų nustatymo. JRT tikslas – bendradarbiauti su savivaldybės institucijomis jaunimo klausimais, stiprinti jaunų žmonių aktyvumą sprendžiant jaunimui aktualius klausimus.

Praėjusiame JRT posėdyje, lapkričio 16 dieną, buvo nutarta:

  1. Patvirtinti 2023 metų JRT veiklos metinę ataskaitą;
  2. Numatyti 2024 metų biudžete 45 tūkst. Eur. Jaunimo programoms vykdyti;
  3. Papildyti finansavimo prioritetus 2 naujais punktais: Jaunimo fizinės sveikatos gerinimas ir Jaunimo kultūrinės veiklos skatinimas

Visi šie sprendimai yra svarbūs ateinantiems 2024 metams. Tikiuosi, kad savivaldybės taryba patvirtins naujus prioritetų nustatymus ir atvers didesnes galimybes pareiškėjams. Taip pat, pritars didesniam finansavimui jaunimo projektams įgyvendinti. Ateinantis tarybos posėdis vyks lapkričio 30 dieną!

Daugiau susipažinti galite: https://www.utena.lt/lt/utenos-rajono-savivaldybes-jaunimo-reikalu-taryba

/ Taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *